Moody
Harap maaf, shoutbox di blog ini lambat load :).

Tips Shoutbox & Follow Button .

Morning semua . Kalau siapa baca entry ni waktu tengahari/petang "Afternoon buddy "Kalau malam " Night all"

Sebenarnya aku suka on9 pagi2, kelebihannya line x lemot . Tak da la sumpah seranak . Kekurangannya orang suma tengah tido lagi, mana ada orang on9 pagi - pagi .
Jadi aku selalu lawat blog ke blog . Pastu tinggal jejak kat cbox, shoutmix or fibox or apa2 ja lah yang seumpama .
Aku paling tak suka kalau blog tu xda shoutbox, susah nak tinggal jejak la.



Paling aku suka shoutbox jenis Fibox . Tahu sebab apa ? Dia x perlu type nama or email .  Kita masuk blog tu terus type msg ja . Sng kan ? *So kalau yang belum ada shoutbox and nk buat, gunalah fibox k .



Lagi satu benda yang aku agak benci, *aku rasa bukan aku saja tapi orang lain pun sama benci juga . Nak tau apa ? Button follow !


Kalau masuk blog jenis blogskin tu mesti pakai button tumblr kan ? Memang cantik bentuknya berbanding follower gadget tu tapi dia ada kelemahan . Kadang2 bila org follow kita, nama orang tersebut tak masuk dalam list follower . Mati matian orang tu kata dah follow, kita fikir "tipu" . Bukan hanya yang guna blogskin, simple template or apa2 sja jenis lain pun ada guna button tumblr gak kan ? Sama ja kelemahannya . So, lebih baik guna follower gadget lebih selamat . Aku bukan cakap kosong, sebab aku penah kena . Orang mara sebab aku x follow dia tapi mention follow . Aku dah follow just nama tak naik kat list dia . Bila orang tegor dia baru dia cakap " Sorry" .

Apa - apa pun aku hanya kongsi pendapat, kalau korang tak setuju ngan aku  . Terpulang  . Kefahaman setiap orang berlainan . 

19 300 love me:

..cik hana.. said... [Reply to comment]

setuju...kalau guna button untuk follow tu kengkadang kita dah follow but dia cakap x follow lagi..better guna follower gadjet je :)

Moon Robi said... [Reply to comment]

yeah, itulah pasal . Bukan salah sesiapa kalau benda tu jadi tapi tuan blog tu harus ambil tindakan pasang follower gadget .

misz chokichoki lurve said... [Reply to comment]

sokong ! kdang dah follow , tapi die ckap blom follow lagi . haishh =.=

http://diarybersepahku.blogspot.com/2012/06/aku-tanak-syok-sendiri-lahh.html

Ana Farhana said... [Reply to comment]

melawat tuan rumah.. masak apa tu ? hehe

Kynah Robi said... [Reply to comment]

Aukk. Mena lah yaa. Kamek sokong kitak 101 % .kinek kamek guna shoutb busuk jak bah. --' Bye, kamek mok gi nyiram pokok KEKtuusss dolok Haha ;p

renaPuteh said... [Reply to comment]

anda d tag :)

http://yqarenaputeh.blogspot.com/2012/06/mega-tech-giveaway-by-mizzsninie-cikmun.html

vhan_ieyla said... [Reply to comment]

mcm mna nk buat tmpt follow slain "follow tumblr" pny ?

Moon Robi said... [Reply to comment]

Misz choki : A'ah . betol 2

Moon Robi said... [Reply to comment]

Ana Farhana : terima kasih :))

Moon Robi said... [Reply to comment]

kynah Robi : kimen na juak .

Nurulee said... [Reply to comment]

Betul lah pasal button follow macam tumblr tu. Ee penah jadi macam tu, terpaksa lah explain dekat blogger tu kata button follow dia ada something wrong. TT__TT

http://thenurulee.blogspot.com/2012/06/studying-is-my-priority.html

acik teyha said... [Reply to comment]

blog sy ade fibox and cbox..hehe button follow tu sy setuju sgt..kalau sy pegiblog org yg gune button follow cenggitu mcm sia-sia je klik..huuuu

Moon Robi said... [Reply to comment]

@Nurulee biasa lah tuu .

Moon Robi said... [Reply to comment]

@acik teyha betol2 sokong !

Yumida said... [Reply to comment]

part button follower tu mmg sokong sgt...kengkdg dh reach limit so kte x dpt follow diorg...
follower ke 431

SheCinta said... [Reply to comment]

cantiknyaaaa bloggg...so NICE !~ & I LOve it dear...thansk coz visit my blog...anyway done follow u :D

SheCinta said... [Reply to comment]

cantiknyaaaa bloggg...so NICE !~ & I LOve it dear...thansk coz visit my blog...anyway done follow u :D

Moon Robi said... [Reply to comment]

@Yumida betol2 . 300 ja followernye .

Moon Robi said... [Reply to comment]

@SheCinta Thanks dear :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright © All Rights Reserved moonrobi.blogspot.com